Wednesday, 25 January 2012

Pelajar UNISEL mati gantung diri dan diketahui selepas 4 hari



Dari sumber yang yang tersebar di Twitter mengatakan mangsa yang bernama Ramnath 19 (Berbangsa India) ditemui mati tergantung akibat bunuh diri didalam bilik asramanya di Unisel Bestari Jaya Campus (Batang Berjuntai), kemungkinan dia telah mati 4 hari lalu.

motif bunuh diri idak diketahui, sebaran berita ini benar atau palsu belum dapat kepastian.

Anda tahu ke siapa sebenarnya orang kuning DIGI?

Yellow Man

Anda kenal dengan lelaki kuning nih? Bagi pengguna Digi, ini muka familiar .. kan kan? Bagi yang lain2 sure dah kenal ... dialah Yellow Man ... tapi siapakah di sebalik karektor penuh lucu ini?

Karektor inilah yang bergandingan dengan Lisa Surihani dalam sebuah filem 'Papa, I Love You' terbitan Metrowealth (MIG). Mereka akan bercinta dalam filem ini dan bakal bersama dengan 'pasangan bercinta' ini adalah pelakon cilik yang cukup comel - Mia Sara.

Sesuai dengan nama timangannya .. Pooh ... adalah bekas staff Kru Production, dan memang seorang yang bagi saya sangat berbakat ... ala2 cam Harith Iskandar ataupun Afdlin Shauki

Ok, inilah si cute bernama Zalif Sidek .... hero filem 'Papa, I Love You' yang bakal menjadi pasangan Lisa Surihani....
Barisan pelakon Papa, I Love You terbitan MIG.

Selain berlakon dalam filem terbitan MIG itu, Zalif yang lahir pada 14 May 1985 juga turut berlakon dalam filem Bini-biniku Gangster dan muncul dalam beberapa lagi iklan terutama Digi sebagai Yellow Man dan juga dalam Astro First. Kalau tengok gambar2nya dalam MySpace ... memang nampaknya si Zalif ni tak lokek dengan senyuman, rasanya dah jadi cam trademark dia la.

Monday, 23 January 2012

Bunyi ‘Suara Aneh Dari Langit’ Di Sarawak Dapat Perhatian Dunia

Insiden ‘bunyi aneh dan menakutkan’ dari langit yang kedengaran di Kota Samarahan, Sarawak pada 11 dan 12 Januari lalu kini mendapat perhatian antarabangsa apabila artikel mengenainya yang disiarkan di The Borneo Post mula dibincangkan secara hangat di dalam internet di seluruh dunia.
Pada yang belum tahu, sehari sebelum kejadian pada waktu mejelang Subuh itu berlaku, terjadi perkara yang sama di Aaborg, Denmark.

Bahkan bunyi aneh dan menggerunkan tersebut pernah direkodkan di Sweden pada 1 November tahun lalu
The Borneo Post tempoh hari melaporkan satu bunyi aneh telah kedengaran di Kampung Meranek, Kota Samarahan yang mencetuskan ketakutan dan kegelisahan penduduknya.
Tidak lama selepas bunyi itu kedengaran, satu kejadian gempa bumi kuat (7.3 skala Richter) berlaku di Sumatera, Indonesia.
Bagaimanapun masih tidak dapat dipastikan sejauh mana kaitannya antara bunyi aneh itu dan kejadian gempa bumi tersebut.
Ini bunyi yang berjaya direkodkan oleh salah seorang penduduk:
Sementara itu Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Innovasi, Datuk Fadillah Yusuf tidak mahu terus membuat konklusi mengenai perkara itu.
Katanya, beliau perlu terlebih dahulu mendapatkan maklumat saintifik mengenainya daripada Jabatan Metrologi.
Selain daripada kejadian gempa bumi di Sumatera itu, ada juga teori yang mengaitkan bunyi aneh itu dengan sebuah program yang dikenali sebagai High Frequency Active Auroral Research Programme (HAARP)
HAARP adalah program penyelidikan berkaitan ionosfera dan dinaungi sepenuh oleh US Air Force, US Navy, University of Alaska dan Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA).
DARPA adalah sebuah agensi yang ditubuhkan oleh kerajaan Amerika Syarikat untuk membina pelbagai senjata berteknologi tinggi untuk kegunaan ketenteraan Amerika Syarikat.
HAARP berselindung dengan aktiviti penyelidikan saintifik yang kononnya menyelidik lapisan ionosfera bagi meningkatkan lagi penggunaan sistem komunikasi dan pemantauan cuaca.
Tapak penyelidikan HAARP yang berada di Gakona, Alaska menempatkan peralatan berteknologi tinggi iaitu Ionospheric Research Instrument (IRI).
IRI adalah sebuah instrumen yang menghasilkan frekuensi radio berdefinisi tinggi sekitar 2.7MHz sehingga 10MHz.
IRI mampu memancarkan frekuensi ke lapisan yang terhad untuk dicapai iaitu di lapisan Ionosfera dan menghantar kembali isyaratnya ke bumi.
Apapun sehingga kini, belum ada jawapan jelas mengenai apa sebenarnya yang berlaku di Kota Samarahan dan beberapa buah kawasan di dunia tempoh hari.

Janin 15 minggu masih hidup

Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat dibawah ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?
Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.
Selepas 6 bulan dijaga dengan rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya.

Sunday, 22 January 2012

Jangan Kurang Ajar Kalau Tak Nak Jari Patah Macam Ini


Teruknya, macam mana jari dia ni boleh patah sebegini ngerinya? kalau kata kerana bermain bowling, tak kan satu je patah..kemungkinan tunjuk isyarat lucah kat orang huhu..


So, kalau tak nak kena macam ni lebih baik jangan suka ajukan isyarat f**k tu dengan orang lain..ngerinya, tak mampu tengok lama-lama..

Thursday, 19 January 2012

Wanita mabuk raba kemaluan pramugara

Seorang penumpang wanita syarikat penerbangan Airways virgin minum hampir setengah botol wiski sebelum meraba-raba seorang pramugara Airways Virgin dan menuntut mahukan aksi seks, diberitahu mahkamah hari ini.


Katherine Goldberg, 25, berada dalam penerbangan dari Afrika Selatan ke Heathrow apabila dia diserang seorang anak kapal dengan memegang kelangkangnya, dakwanya.Cik Goldberg, yang bekerja dalam bidang pendidikan, yang dikatakan telah minum 500ml wiski dalam penerbangan pada bulan Ogos semasa serangan itu berlaku,beritahu Mahkamah Majistret Uxbridge.

'Dia begitu mabuk dalam pesawat tersebut. Dia meneruskan serangan seksual keatas salah satu krew dengan menuntut untuk mempunyai hubungan seks dengan beliau dan meraih zakarnya dan kawasan kelangkang, 'kata Stella Waata, pendakwa kes.

Tetapi peguam Cik Goldberg memohon untuk menangguhkan kes itu untuk membuat representasi berhubung dengan tuduhan serangan seksual dan bertanya sama ada Cik Goldberg menerima suatu amaran.

'Ia adalah satu dakwaan yang serius tetapi terdapat sebab-sebab yang baik bagi Cik Goldberg untuk berurusan dengan beliau melalui suatu amaran,' kata peguamnya.


Cik Goldberg yang berasal dari Ealing Common, barat London, didakwa dengan satu tuduhan serangan seksual ke atas lelaki dan satu lagi kesalahan mabuk di dalam pesawat.Memakai kemeja putih dan seluar merah jambu hadir ke mahkamah dan menangis di kandang tertuduh, dia bercakap hanya untuk mengesahkan nama penuh, alamat dan tarikh lahir dan diberi jaminan tanpa syarat sehingga penampilan di mahkamah yang sama pada 22 September.

Kejam, Orang jatuh ditengah jalan tiada siapa yang bantu


Sebuah suratkhabar China melaporkan ada seorang laki-laki tua yang jatuh di tengah jalan, dan tidak  bangun selama 15 minit. Namun tidak ada yang menolongnya dan mereka hanya melihatnya sahaja.










 Mereka mempunyai alasan kenapa tidak membantu? Pada tahun 2006 ada seseorang lelaki membantu seorang wanita tua yang terduduk di lantai bas untuk berdiri tetapi lelaki itu dituduh keluarga nenek itu sebagai penyebab kecederaan. Lelaki tesebut diminta membayar 130.000 Yuan untuk membayar pengubatan. Namun kedua pihak melakukan perbincangan, lelaki itu hanya membayar 40.000 yuan sahaja. 


Dalam satu lagi kejadian yang menimpa seorang mahasiswa di universiti Hennan yang membantu wanita tua untuk duduk , namun mahasiswa itu dituduh sebagai penyebab cedera wanita tua tersebut dan di dijatuhi hukuman membayar 80.000 yuan. 


Dalam kejadian seperti ini, lebih baik kita memanggil polis atau ambulan dan tidak semua orang yang cedera itu adalah pura-pura atau bermaksud jahat. Cuba bayangkan jika yang tercedera ditengah jalan itu anggota keluarga kita?

Perempuan Ini Sering Dianggap Justin Bieber

Gadis tomboy bernama Dani Shay ini sudah puas menjelaskan yang dia bukannya Justin Bieber. Namun, masih ramai yang menganggapnya sebagai penyanyi popular itu. 

Justin Bieber
Dani Shay
Disebabkan sudah bosan dengan tanggapan itu, maka gadis berusia 22 tahun ini akhirnya membuat keputusan untuk menyanyikan lagu parodi Baby dan kini sudah mencapai hits sehingga sejuta lebih.

"Saya kesal, apapun yang saya lakukan, semua orang datang meminta tandatangan, berfoto bersama, dan sebagainya," katanya. 

Dia akhirnya kaget setelah melihat wajah Bieber. Bagi mengatasinya, dia membuat lagu parodi itu dan meminta agar orang jangan hanya melihat luarannya sahaja.

 
 


Kini Dani Shay menjadi sensasi terbaru Youtube apabila videonya ditonton lebih daripada sejuta pelayar internet...

Gambar Farah Asyikin Dan Lelaki Misteri Atas Katil Punca Penceraian Hattan?

Oh ada gossip baru berlegar di sebalik penceraian Hattan dan ini bukan calang calang gossip.

Semua orang tertanya tanya akan punca sebenar penceraian Hattan & Farah Asyikin yang perkahwinan mereka hanya mampu bertahan selama 2 bulan.

Hattan sehingga ke hari ini masih tidak mengeluarkan apa apa kenyataan kepada media namun peminat sendiri nampaknya jumpa beberapa gossip menarik.

Seorang penggiat forum hiburan terkenal, Cari kongsikan sebuah blog yang di’dakwa milik Farah Asyikin namun kini sudah di’godam oleh mereka yang tidak berpuas hati terhadap beliau & suami, Hattan. Dan, individu yang tidak dapat di’pastikan identiti ini telah mendedahkan beberapa masalah pasangan suami isteri yang bernikah pada November 2011 lalu.

Farah Asyikin di’dakwa berhutang dalam jumlah yang banyak kepada seseorang dan penggodam itu meminta beliau untuk menggunakan suami, Hattan untuk membayar segala hutang piutang beliau.

Bukan itu sahaja, Farah Asyikin juga di’dakwa pernah mengandung hasil hubungan bersama seorang kekasih berbangsa asing ketika berada di Jakarta, Indonesia dan menggugurkan kandungan tersebut.

Jika benar apa yang di’dakwa oleh penggodam blog Farah Asyikin ini, bermakna wanita ini memang mempunyai masalah peribadi yang agak dahsyat sebelum berkahwin dengan Hattan. Hmm. – rotikaya

[18SX] Cara Sunat Di Afrika



Jika di Malaysia kanak-kanak bersunat dengan mengunakan bius. Tetapi di Afrika kanak-kanak bersunat mengunakan cara yang pelik dan menyakitkan. Mari kita saksikan.











Budak Mandi Bersama Ular Sawa, Anda Berani?


Hebat, Adakah ini iPhone 5 yang bakal dilancarkan?



Adakah ini iPhone 5 yang disebut-sebut bakal dilancarkan pada tahun hadapan? Sekali tengok dah macam Sony Xperia pun ada. hmmm...



Inilah Gadis Yang Alergik Dengan Air


Namanya Ashleigh Morris, dia tidak bisa pergi berenang, berendam di bak air hangat dan bahkan mandi sekalipun karena dia alergi terhadap air, Bahkan berkeringat pun membuat gadis berumur 19 tahun ini kesakitan.

Ashleigh berasal dari Malbourne, Australia, alergi terhadap air bertemperatur berapapun, kondisi ini terjadi sejak dia berumur 14 tahun. dia menderita kelainan kulit yang disebut Aquagenic Urticaria, suatu kondisi yang benar-benar langka terjadi di dunia.

Walaupun Rumah Ini Buruk Tapi Ada Air Cond Tau



biar di luar nampak buruk..tapi di dalam ok punya….:))